Orthopedische schoenen

Door de samenwerking met Livit Orthopedie kunt u ook bij Podologie Hermanns terecht voor orthopedische schoenen. We hebben modellen voor zowel dames als heren. In de samenwerking meten de podologen van Hermanns uw schoenen aan. Hierbij begrijpen we dat u modieus wilt blijven, ook wanneer u een voet- of schoenprobleem heeft. Het assortiment bevat verschillende modellen en kleuren die naadloos aansluiten op de moderne confectieschoen.  Hiermee heeft u de keuze uit verschillende  modieuze schoenen, waarbij uw voet- en schoenproblemen tot het verleden horen. Bekijk onderstaande modellenboeken door op de afbeelding te klikken;

orthopedische schoenen

Dames Sneakers

Dames Boots

Dames Casual

Dames Sportive

Dames Dress

Dames Diabetic

OSB-schoenen

Heren Casual

Heren Formal

Heren Sportive

Heren Diabetic

Heren Sportive

Heren Boots

Heren Casual

Wilt u graag advies bij de aanschaf van orthopedische schoenen? Neem vrijblijvend contact op:

Neem contact op

Soorten orthopedische schoenen

Er zijn verschillende soorten orthopedische schoenen. Dit zijn de volledig op maat gemaakte orthopedische schoen (OSA), semi-orthopedische schoen (OSB) en schoenen met Orthopedische Verandering Aan Confectie (OVAC). In de samenwerking met Livit kunnen de podologen van Hermanns u voorzien van een OVAC en van OSB schoenen, hierbij meet de podoloog uw schoenen aan en levert Livit de schoenen. Wanneer blijkt dat u toch volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen (OSA) nodig heeft, dan verwijzen onze podologen u door naar een orthopedisch schoenmaker. In de meeste gevallen is dit gewoon op een van onze locaties.

Orthopedische voorziening aan confectieschoen (OVAC)

Bij veel voetklachten is een aanpassing aan een  confectieschoen (de gewone schoen uit de schoenenwinkel) voldoende. We kijken eerst of de confectieschoen van een goede kwaliteit is. Naar inzicht van uw podoloog, maakt Livit een kleine aanpassing aan uw schoen. Hierdoor wordt de oorzaak van uw klachten aangepakt. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een hakverhoging of het plaatsen van een afwikkelbalk om uw voet beter te laten afwikkelen.

Semi-orthopedische Schoenen (OSB)

Wanneer een aanpassing aan uw schoenen of steunzolen niet voldoende zijn om uw klachten te verminderen, dan kunnen semi-orthopedische schoenen uitkomst bieden. Semi-orthopedische schoeisel, ook wel B-schoenen, zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen die individueel voor u worden gemaakt. De podoloog adviseert aanpassingen aan deze schoenen aan de hand van het biomechanische onderzoek. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan voetbedden, steunzolen, hakverhogingen, zoolverstijvingen en afwikkelbalken.

Orthopedische Schoenen (OSA)

Orthopedische schoenen, ook wel A-schoenen, zijn volledig op maat gemaakte schoenen. Deze schoenen worden met de hand gemaakt om voetproblemen te verhelpen of verminderen. Deze schoen komt pas aan bod wanneer uw klachten niet verholpen kunnen worden met een kleine aanpassing aan confectieschoenen. Aandoeningen zoals reuma en diabetes, ongeval of aangeboren afwijkingen kunnen deze voetproblemen veroorzaken.

Hoe gaan we te werk?

Omdat we vrij toegankelijk zijn, heeft u geen verwijzing van uw arts of specialist nodig. Gedurende het onderzoek van ongeveer een uur, bepaalt de podoloog welk hulpmiddel het meest geschikt voor u is. Wanneer dit een OSB of OVAC is, bespreekt de podoloog welke schoenen en aanpassingen het meest geschikt zijn voor uw klachten. Hierna kiest u aan de hand van een modellenboek uw schoenen uit. Indien u in aanmerking komt voor een OSA zal onze podoloog een biomechanisch onderzoek verrichten. Dit onderzoek neemt ongeveer een uur in beslag, waarna wij u graag doorverwijzen naar onze aanbevolen partner op het gebied van orthopedische schoenen, Livit. Deze samenwerking is uniek in de podologische wereld, en zorgt ervoor dat u als cliënt zo snel en voordelig mogelijk een oplossing aangeboden krijgt. De samenwerking tussen Livit en Hermanns heeft de naam VoetExpert. Klik op de link voor meer informatie.

Algemene voorwaarden

Voor de algemene voorwaarden van de orthopedische schoenen, geleverd door Livit Orthopedie, klik op de volgende button: Algemene voorwaarden

Verhelp uw voetklachten met een orthopedische schoen op maat. Maak vandaag nog een afspraak.

Maak een afspraak